Kwaliteit

Kwaliteitssysteem volgens IFS Broker

  By Willem van de Velde   |   No comments yet

Sinds 2009 werken wij als Foodproducts al volgens de HACCP richtlijnen. In 2013 hebben wij het HACCP systeem voor het eerst laten beoordelen en certificeren. In 2016 hebben wij deze certificering om laten zetten naar IFS Broker. Dit betekent dat we in totaal 4 jaar IFS Broker gecertificeerd zijn geweest, waarvan de laatste 3 jaar steeds op higher level niveau.

Echter verandert er momenteel erg veel in de eisen die aan ons gesteld worden op het gebied van het opvragen, archiveren, bewaken en verkrijgen van gegevens van onze leveranciers. Dit gaat voornamelijk om aspecten welke niet direct in lijn liggen met het handelen in kwalitatieve producten. Hierdoor zijn dit  erg kostbare bedrijfsprocessen welke geen directe toegevoegde waarde hebben voor de producten welke wij verhandelen.
Hiernaast zijn onze leveranciers gecertificeerd en werken dus ook middels de bij hen gebruikelijke certificering.

Wij hebben dan ook besloten om ons IFS Broker niet opnieuw te laten certificeren. Dit betekend dat wij het systeem wel blijven hanteren, maar niet meer in gecertificeerde vorm. Uiteraard zullen wij het systeem jaarlijks laten toetsen door een extern kwaliteitsbureau middels een interne audit. Op aanvraag  kunt u een kopie van deze audit ontvangen.